Hoe organiseer ik een succesvolle wetenschappelijke bijeenkomst?

Hoe organiseer ik een succesvolle wetenschappelijke bijeenkomst?

Conferenties, congressen, workshops, etc. bieden de wetenschappelijke gemeenschap veel kansen om nieuwe gebieden te verkennen, onderzoeksresultaten te delen, elkaar buiten de werkplek te treffen en te netwerken.

De organisatie van een succesvolle bijeenkomst omvat vele aspecten. Congress Care deelt in dit artikel met u een aantal belangrijke aspecten in dit proces:

Een inhoudelijk sterk programma
De kwaliteit van de sprekers, en de onderwerpen die zij delen, zijn essentieel voor een interessante wetenschappelijke bijeenkomst. Mocht een van de doelen van de bijeenkomst zijn, om een zo gevarieerd mogelijk publiek te trekken, dan moet de programmamaker hier bijvoorbeeld rekening mee houden in de keuze van sprekers, onderwerpen en werkvormen.

Programmering
Naast inhoudelijke sessies, zijn pauzes net zo belangrijk : netwerken is een van de belangrijkste voordelen van een wetenschappelijke bijeenkomst en koffiepauzes zijn de perfecte gelegenheid om over ideeën van anderen te leren en nog eens na te praten over de kennis die men zojuist vergaard heeft.

Locatie
Wetenschappers, artsen en onderzoekers ontvangen een groot aantal uitnodigingen voor bijeenkomsten. Om te onderscheiden van overige bijeenkomsten is het belangrijk om een ​​locatie te kiezen die gemakkelijk toegankelijk is, prettige zalen heeft, hoogwaardige audiovisuele materialen en waar ruimte genoeg is om ook buiten de vergaderzaal prettig met een groep te verblijven.

Social media
Begin op tijd met het informeren van uw potentiële deelnemers. Geef uw deelnemers voldoende tijd om zich bekend te maken met zowel de datum, locatie als inhoud. Social media speelt hier een steeds grotere rol in. Al voordat de bijeenkomst plaatsvind, kan er inhoudelijke informatie gedeeld worden, hierdoor worden deelnemers regelmatig herinnerd aan de bijeenkomst en nieuwsgierig gemaakt over de inhoud. Zorg ervoor dat uw deelnemers weten welke onderwerpen worden behandeld, wie de presentaties zullen geven en welke andere leermogelijkheden beschikbaar zullen zijn. Social media kan ook ingezet worden om bij uw potentiële doelgroep te polsen naar wat zij graag op de agenda van de bijeenkomst geplaatst zouden willen hebben. U creëert hiermee een grote(re) betrokkenheid van uw publiek.

Uitdaging
Het valt niet te ontkennen dat het een echte uitdaging kan zijn om een ​​wetenschappelijke bijeenkomst te organiseren.

Congress Care ondersteunt u graag bij de totale of gedeeltelijke organisatie van wetenschappelijke bijeenkomsten. Met meer dan 20 jaar ervaring op dit gebied, kunnen we u volledig ontzorgen en attenderen op de mogelijke  valkuilen. Zo zetten we samen uw éigen succesvolle wetenschappelijke neer!

 

Haal meer rendement uit uw bijeenkomst

Wij begrijpen precies wat u bedoelt en maken van uw bijeenkomst een succes.